Recept od 3 sastojka - Japanski CHEESECAKE


Da li ste ikada sanjali da možete napraviti odličan cheesecake od samo 3 sastojka?!?! Mi smo tu da vam taj san i ispunimo. Bićete ponosni na sebe a vaši gosti će uživati u divnom desertu.

Lagan, preukusan, aneki čak kažu i da je "mek kao duša". Spremanje je poprilično lako i možete početi već odmah jer vjerovatno baš ova tri sastojka već imate u kuhinji.


SASTOJCI:


  • 3 jaja
  • 120g bijele čokolade
  • 120g neslanog bijelog sira
***svi sastojci moraju biti na sobnoj temperaturi**



PRIPREMA:
  1. Odvojite bjelanjke od žumanjaka;
  2. Bjelanjke stavite u frižider dok ne pripremite ostale sastojke;
  3. Bijelu čokoladu izlomite i otopite na pari;
  4. Kada se čokolada ohladi, pomješajte je sa krem sirom:
  5. Dodajte žumanjke i sve nježno pomješajte kutlačom
  6. Izvadite bjelanjke iz friždera i napravite čvrsti snijeg;
  7. Nježno pomješajte kutlačom snijeg od bjelanjaka sa filom od krem sira, žumanjaka i čokolade;
  8. Dobijenu smjesu uspite u zamašćen pleh prečnika 15 cm, lagano ga podignite i ispustite da se istisnu svi balončići od vazduha što će spriječiti kolač da popuca;
  9. Pleh sa smjesom stavite u veći pleh koji ste napunili vrućom vodom;
  10. Pecite tačno 15 minuta na 170 stepeni, zatim još 15 minuta na 160 stepeni, zatim ugasite rernu i ostavite kolač da odstoji još 15 minuta;
  11. Izvadite iz rerne da se ohladi te ukrasite štaub šećerom
U priloženom videu možete da vidite i video tutorial cijelog postupka. Uzivajte u ovom divnom receptu i naravno podjelite vaše utiske sa nama...

Share on Google Plus

About Roserbud

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 komentari:

Objavi komentar

17. 05. 2015.

Recept od 3 sastojka - Japanski CHEESECAKE


Da li ste ikada sanjali da možete napraviti odličan cheesecake od samo 3 sastojka?!?! Mi smo tu da vam taj san i ispunimo. Bićete ponosni na sebe a vaši gosti će uživati u divnom desertu.

Lagan, preukusan, aneki čak kažu i da je "mek kao duša". Spremanje je poprilično lako i možete početi već odmah jer vjerovatno baš ova tri sastojka već imate u kuhinji.


SASTOJCI:


  • 3 jaja
  • 120g bijele čokolade
  • 120g neslanog bijelog sira
***svi sastojci moraju biti na sobnoj temperaturi**



PRIPREMA:
  1. Odvojite bjelanjke od žumanjaka;
  2. Bjelanjke stavite u frižider dok ne pripremite ostale sastojke;
  3. Bijelu čokoladu izlomite i otopite na pari;
  4. Kada se čokolada ohladi, pomješajte je sa krem sirom:
  5. Dodajte žumanjke i sve nježno pomješajte kutlačom
  6. Izvadite bjelanjke iz friždera i napravite čvrsti snijeg;
  7. Nježno pomješajte kutlačom snijeg od bjelanjaka sa filom od krem sira, žumanjaka i čokolade;
  8. Dobijenu smjesu uspite u zamašćen pleh prečnika 15 cm, lagano ga podignite i ispustite da se istisnu svi balončići od vazduha što će spriječiti kolač da popuca;
  9. Pleh sa smjesom stavite u veći pleh koji ste napunili vrućom vodom;
  10. Pecite tačno 15 minuta na 170 stepeni, zatim još 15 minuta na 160 stepeni, zatim ugasite rernu i ostavite kolač da odstoji još 15 minuta;
  11. Izvadite iz rerne da se ohladi te ukrasite štaub šećerom
U priloženom videu možete da vidite i video tutorial cijelog postupka. Uzivajte u ovom divnom receptu i naravno podjelite vaše utiske sa nama...

Nema komentara:

Objavi komentar