Dekorišite kolač uz pomoć folije sa vazdušnim jastučićima


Da li ste znali da foliju sa vazdušnim jastučićima možete iskoristiti za ukrašavanje vaše torte ili kolača? Donosimo vam jedan jednostavan trik koji će vas pozitivno iznenaditi.

Postupak - korak po korak

1. Otopite čokoladu! Prije svega moram napomenuti da kad radite glazure od čokolade odnosno kad čokoladu koristite za ukrašavanje, vrlo je bitno da koristite čokoladu sa visokim postotkom kakaoa jer to određuje njenu čvrstinu. 
Čokoladu možete otopiti u mikrovalnoj pećnici tako što je zagrijete na srednjoj temperaturi tri puta u vremenskom intervalu od 1 min. Ja ipak volim čokoladu topiti na pari ali izbor je na vama.

2. Izmjerite foliju sa vazdušnim jastučićima! Odredite visinu i širinu vaše folije te odrežite nepotrebne dijelove. Vrlo je bitno da se krajevi folije dodiruju jer ćete tako dobiti slatku košaricu. Prije upotrebe, foliju dobro je operite i prosušite.

3. Premažite foliju čokoladom! Ulijte vašu istopljenu čokoladu na pripremljenu foliju tako što premažete dio folije sa jastučićima. Prekrijte sve dijelove folije jednako i ostavite  min na sobnoj temperaturi da se čokolada malo stisne.

4. Uredno postavite foliju oko vašeg kolača! Dio folije gdje je čokolada prislonite na stranice vašeg kolača i nježno napravite vaš kalup. Ostavite u frižider 10 minuta da se ohladi.

5. Odstanite foliju! Nježno odstranite foliju i uživajte u vašem kulinarskom rezultatu.

Prijatno!


Share on Google Plus

About Roserbud

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 komentari:

Objavi komentar

03. 02. 2016.

Dekorišite kolač uz pomoć folije sa vazdušnim jastučićima


Da li ste znali da foliju sa vazdušnim jastučićima možete iskoristiti za ukrašavanje vaše torte ili kolača? Donosimo vam jedan jednostavan trik koji će vas pozitivno iznenaditi.

Postupak - korak po korak

1. Otopite čokoladu! Prije svega moram napomenuti da kad radite glazure od čokolade odnosno kad čokoladu koristite za ukrašavanje, vrlo je bitno da koristite čokoladu sa visokim postotkom kakaoa jer to određuje njenu čvrstinu. 
Čokoladu možete otopiti u mikrovalnoj pećnici tako što je zagrijete na srednjoj temperaturi tri puta u vremenskom intervalu od 1 min. Ja ipak volim čokoladu topiti na pari ali izbor je na vama.

2. Izmjerite foliju sa vazdušnim jastučićima! Odredite visinu i širinu vaše folije te odrežite nepotrebne dijelove. Vrlo je bitno da se krajevi folije dodiruju jer ćete tako dobiti slatku košaricu. Prije upotrebe, foliju dobro je operite i prosušite.

3. Premažite foliju čokoladom! Ulijte vašu istopljenu čokoladu na pripremljenu foliju tako što premažete dio folije sa jastučićima. Prekrijte sve dijelove folije jednako i ostavite  min na sobnoj temperaturi da se čokolada malo stisne.

4. Uredno postavite foliju oko vašeg kolača! Dio folije gdje je čokolada prislonite na stranice vašeg kolača i nježno napravite vaš kalup. Ostavite u frižider 10 minuta da se ohladi.

5. Odstanite foliju! Nježno odstranite foliju i uživajte u vašem kulinarskom rezultatu.

Prijatno!


Nema komentara:

Objavi komentar